Българските застрахователи, стъпили на европейските пазари, са 15, а брокерите

...
Българските застрахователи, стъпили на европейските пазари, са 15, а брокерите
Коментари Харесай

Европейските застрахователи у нас са 595 а застрахователните брокери 2323

Българските застрахователи, стъпили на европейските пазари, са 15, а брокерите - 45

За месец декември 4 застрахователни сдружения от държави-членки на Европейски Съюз са нотифицирали Комисията за финансов контрол (КФН) за желанието си да правят застрахователна активност на територията на България, а 1 е прекратило осъществяването на активност. Към 31 декември 2017 година застрахователите от държави-членки, уведомили българския регулатор, че желаят да правят застрахователна активност на територията на Република България, са 595.

През месец декември 13 нови застрахователни медиатори от държави-членки са нотифицирали КФН, че желаят да правят активност в България, а 3 са прекратили осъществяването на активност. Към 31 декември 2017 година застрахователните медиатори от държави-членки, уведомили КФН, че щеа правят активност по застрахователно ходатайство на територията на Република България, са 2323.

През декември няма застрахователни сдружения със седалище на територията на Република България, декларирали желание да правят застрахователна активност на територията на други държави-членки на Европейски Съюз. Към 31 декември 2017 година общият брой на застрахователните сдружения със седалище на територията на България, нотифицирали Комисията за финансов контрол, че желаят да правят застрахователна активност на територията на други страни членки на Европейски Съюз, е 15.

През месец декември няма нови застрахователни медиатори със седалище на територията на Република България, декларирали желание да правят активност на територията на други страни членки на Европейски Съюз, а 1 е прекратил осъществяването на активност. Към 31 декември 2017 година общият брой на настоящите застрахователни медиатори със седалище на територията на Република България, нотифицирали Комисията за финансов контрол, че желаят да правят активност по застрахователно ходатайство на територията на страни членки на Европейски Съюз, е 45.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР