Българските застрахователи на европейските пазари са 16, а брокерите -

...
Българските застрахователи на европейските пазари са 16, а брокерите -
Коментари Харесай

Застрахователите от ЕС у нас са 631 а застрахователните брокери 2480

Българските застрахователи на европейските пазари са 16, а брокерите - 41

За месец декември 2018 година в Комисията за финансов контрол (КФН) са получени уведомления от способени органи на държави-членки на Европейски Съюз за желанието на 3 застрахователни сдружения от страни от Европейски Съюз да правят застрахователна активност на територията на България. Към 31 декември 2018 година застрахователите от държави-членки, декларирали желание да правят застрахователна активност на територията на Република България, са 631.

През месец декември в КФН са получени уведомления от способени органи на държави-членки на Европейски Съюз за желанието на 14 нови застрахователни медиатори да правят активност в България, както и за 2 застрахователни медиатори, които са прекратили осъществяването на активност. Към 31 декември 2018 година застрахователните медиатори от страни членки, декларирали желание да правят активност по застрахователно ходатайство на територията на Република България, са 2480.

През месец декември КФН е изпратила съобщение до способен орган на страна членка на Европейски Съюз за желанието на 1 застрахователно сдружение със седалище в Република България да прави активност на нейна територия. Към 31 декември 2018 година общият брой на застрахователните сдружения със седалище на територията на Република България, декларирали желание да правят застрахователна активност на територията на други страни членки на Европейски Съюз, е 16.

През месец декември КФН не е изпращала уведомления до способени органи на страни членки на Европейски Съюз за желанието на застрахователни медиатори със седалище в Република България да правят активност на тяхна територия. Към 31 декември 2018 година общият брой на настоящите застрахователни медиатори със седалище в Република България, декларирали желание да правят активност по застрахователно ходатайство на територията на страни членки на Европейски Съюз, е 41.
Още по тематиката 11 Януари 2019 | Още един български осигурителен брокер стъпва на европейските пазари
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР