"Българските власти изпратиха искане за екстрадиция на Васил Божков. Държим

...
"Българските власти изпратиха искане за екстрадиция на Васил Божков. Държим
Коментари Харесай

Говорителят на главния прокурор с важни разкрития за Божков, Цветан Василев и "къщата в Барселона"

"Българските управляващи изпратиха искане за екстрадиция на Васил Божков. Държим той да бъде върнат в България и да бъде изправен пред български съд. Същото се отнася и за Цветан Василев ", това разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Няма лист, по който прокуратурата да работи. Не работим по направен лист, а по събрани доказателства.

Не се тормозим да обвиним настоящ министър или най-богатите хора в страната ", добави тя.

"Прокуратурата ще извърши инспекция за всяко лице, даже то да е настоящ министър-председател ", съобщи Милева по проблема "къщата в Барселона ".

Говорителят на основния прокурор разяснява и ареста на някогашния екоминистър: "Нено Димов не е единственият отговорен за водната рецесия в Перник. Обвинения са повдигнати и на други лица. Разследването продължава и в случай че установим и други виновни лице ще ги обвиним ".

По мотив акциите, които изловиха тонове противозаконен италиански отпадък у нас, Милева напомни думите на основния прокурор Иван Гешев, че "България не може да бъде сметището на Европа ".

"Нашата цел не е да се образуват досъдебни производства, а желаеме да осведомяваме българското общество за вредите, настъпили от тези процеси ", по този начин представителят на основния прокурор разяснява заповедта на Гешев да се ревизират приватизационните покупко-продажби.

"Ние не можем да изкореним битовата престъпност, само че задачата на всеобщите полицейски интервенции е тя да се понижи до най-малко ", добави Милева, която бе безапелационна, че по този метод прокуратурата не търси ПР резултат, а си прави работата.

"Грозна постъпка ", по този начин тя разказа случилото се в столичен рейс, където четирима съблякоха момче и добави: "Има обвинени лица и прокуратурата изиска тяхното непрекъснато задържане ".

"Прокуратурата е упълномощила на Министерството на здравеопазването да управлява по какъв начин институциите извършват отговорностите си и какви ограничения подхващат против възможна опасност от ковид за страната ни ", добави Милева.

"Още преди месец прокуратурата е упълномощила според своите законови пълномощия на министъра на опазването на здравето да реализира непрекъснат надзор над институциите, които дават отговор за здравето на жителите.

И защото не желаеме да всяваме боязън и суматоха измежду популацията, не сме обявили и обществено предоставената ни инспекция ", посочи представителят на основния прокурор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР