Българските власти имат усещането, че европейските ни партньори по-скоро вземат

...
Българските власти имат усещането, че европейските ни партньори по-скоро вземат
Коментари Харесай

България ревнува, че страните от ЕС защитават Македония в спора ни със Скопие |

Българските управляващи имат чувството, че " европейските ни сътрудници по-скоро вземат страна, толерирайки Република Северна Македония, респективно - обвинявайки България, без действителни и аргументирани учредения ".

Тази позиция застъпи служебният премиер Стефан Янев на среща с посланика на Словения у нас Анжей Франгеш. От 1 юли Словения пое председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Янев е на мнение, че е нужен " по-ефективен разговор и действителна воля за разрешаване на несъгласията " сред София и Скопие. И по-конкретно - да бъдат изпълнени уговорките в двустранното съглашение и да се подхващат действителни дейности във връзка с отбраната на човешките права и прекратяване на езика на омразата.

Служебният министър председател е отбелязал, че " в своето качество той се старае да работи като политик, а не като бюрократ и в този смисъл главен приоритет е да бъде показан и предпазен в оптималната степен националният интерес " на България.

Извън тематиката за Македония, особено внимание в границите на срещата с посланика на Словения е обърнато на " ролята и смисъла на идните парламентарни избори в България, както и на вероятностите за развиване на вътрешнополитическата обстановка след това ".

Янев е коментирал " евентуално комплицираната обстановка в подтекста на упованията за мощно фрагментиран парламент и за сложни диалози сред политическите сили във връзка с процеса на образуване на държавно управление ". Янев разчита в последна сметка " демокрацията да надделее ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР