Българските власти и компании не трябва да предприемат прекалено агресивни

...
Българските власти и компании не трябва да предприемат прекалено агресивни
Коментари Харесай

Велев: България рискува да си вкара автогол

Българските управляващи и компании не би трябвало да подхващат прекомерно нападателни ограничения против към този момент публично записания в страната ковид Covid-19, защото ще се реализира резултатът на бумеранга и ще бъде нанесен сериозен удар върху българската стопанска система. Това изясни за Economic.bg ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, който също по този начин е изпълнителен шеф на „ Стара планина холд “.

„ Не е целесъобразно да се афишират всеобщи карантини или несъблюдение на контракти заради „ форсмажорни условия “, тъй като в случай че има доказани поръчки за месеци напред към съществени, стратегически сътрудници, едно такова държание на българските компании би довело до загуба на клиентите им. Това от своя страна би довело до утежняване на икономическите резултати, на приходите на хората “, изясни Велев и заключи:

„ Коронавирусът пристигна и ще си отиде, само че в случай че заради безразсъдно държание на българските компании клиентите им си тръгнат, намирането на други няма да е бързо и елементарно “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР