Българските вина започват да навлизат все повече на азиатските пазари.

...
Българските вина започват да навлизат все повече на азиатските пазари.
Коментари Харесай

Износът на българско вино за Китай се удвоява през миналата година

Българските виновност стартират да навлизат от ден на ден на азиатските пазари. За 2017 година е записано двойно нарастване на износа ни за Китай, което го подрежда на второ място от всички експортни дестинации за българския винен бизнес. Това сподели заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на обичайно зарязване на лозови масиви в Пиринския район, заяви пресцентърът на Министерство на стопанската система.

„ За виното би трябвало да приказваме повече като бизнес с голям експортен капацитет ", уточни Александър Манолев. По думите му за предходната година от България са изнесени виновност на обща стойност от над 31 млн. евро. Основни наши пазари са Полша, Швеция, Русия, Чехия и други „ Статистиката демонстрира, че броят на предприятията в бранша нараства средногодишно с към 5%, а общият им оборот е над 130 млн. евро ", добави той.

Икономическият заместник-министър акцентира, че капацитетът е още по-голям и се ангажира, че комерсиалните ни аташета зад граница ще продължат да поддържат всеки български винопроизводител в напъните му да стъпи на нови пазари.

На събитието, което се състоя през днешния ден във винарска маза „ Златен Рожен ", участваха и кметове на население места от региона, народни представители и други Заедно с обичайното зарязване на лозовите масиви бе алегорично открита и новата инвестиция на компанията, което я трансформира в едно от най-големите предприятия в района.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР