Българските учители ще бъдем потърпевши от оставката на правителството. Това

...
Българските учители ще бъдем потърпевши от оставката на правителството. Това
Коментари Харесай

Такева: Без Красимир Вълчев ще бъдем като деца сираци

 Българските учители ще бъдем пострадали от оставката на държавното управление. Това заяви пред " Канал 3 " Янка Такева, ръководител на Съюза на Българските учители. 

" При оставка на държавното управление и предварителни избори, практиката демонстрира, че би трябвало да минат най-малко 6 месеца, с цел да може новото ръководство да продължи измененията в образованието. Не може да се одобряват измененията в Закона за учебното и предучилищното обучение, не може да се продължи Закона за дигитализацията, не може да се случат извънредно значими промени, които предстоят. Няма да има пари, да се оборудват тези лаборатории, в случай че няма кой да гласоподава тези закони. Възможно е да се провали образователната година. ", изясни ръководителят на Съюза на Българските учители. 

" При отдалеченото образование, има недостиг на компютри, в случай че не се провиснал пари, доста възпитаници няма да могат да се включат в образователните занятия. Досега не сме имали министър като Красимир Вълчев, който толкоз добре да познава системата, без него ние ще останем като деца сираци. Ние сме пред доста непредсказуема обстановка, освен в България, в Европа и по света. У на има създадени ограничения и правила по какъв начин да започва образователната година при коронавирусна рецесия ", безапелационна е Такева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР