Българските ученици учат най-малко и почиват най-много в сравнение с

...
Българските ученици учат най-малко и почиват най-много в сравнение с
Коментари Харесай

Новата учебна година ще започне традиционно на 15 септември


Българските възпитаници учат минимум и почиват най-вече спрямо европейските си връстници. Затова от просветителното министерство оферират промени в броя часове и дължината на ваканциите.
Снимка: bTV

Промените са стимулирани с тревожни данни че учениците до 10. клас у нас учат минимум по отношение на децата в Европа. Задължителните им часове у нас са към 7000, а за съпоставяне в Ирландия са над 11 000.

Снимка: bTV


Затова има три плана. Всички да се върнат в клас на 15 септември, както до в този момент. Но се удължава образователната година за учениците от 1. до 6. клас. Ваканциите се резервират.

Според втория образователната година започва на 7 септември за всички, с изключение на за учениците от спортните учебни заведения, още веднъж от 1. до 6. клас учат повече през юни, а ваканциите са по-дълги с пет дни.
Снимка: bTV

Според третия учениците се връщат в клас на 1 септември, удължаването важи за същите класове, а ваканциите са по-дълги с 10 дни.

Според някои възпитаници предвижданите нови промени не биха довели до основна разлика в знанията. Напротив, биха донесли още комплициране в образователната стратегия, която по този начин или другояче е усложнена поради Коронавирус обстановката.
Снимка: bTV

„ Напоследък претърпяваме много промени изключително във формата на образование около пандемията и още купища неща и мисля, че е безусловно излишно и би ни натоварило. Пък и за тези няколко часа, в които би се удължило това подготвени не мисля, че нещо ще се промени “, счита ученичката в 12. Клас Пламена Колева.

Директорите считат, че по-скоро е нужно да се понижи размерът на образователния материал и да се преразгледа какво и по кое време да се учи.

„ Въпросът в тази ситуация е какво се учи, тъй като съм имал възпитаници, които са идвали от други страни при нас и се оказва, че ние учим примерно доста по-тежка математика от тях. Т.е. това, че имат избран брой часове не значи че образователното наличие е по-лесно “, съобщи шефът на 127 СУ „ Иван Николаевич Денконглу “ Александър Лазаров.

От просветителното ведомство твърдят, че паралелно с разискването на разновидностите се прави и обзор и на стратегиите.

Разбира се, имаме проблем с претрупаните образователни стратегии, само че главният проблем е в това, че няма време за практикуване, за схващане на тези познания, без да се натрупат нови познания. Това удължение го желаеме извънредно в тази посока “, съобщи просветителният министър Николай Денков.

Който и от разновидностите да бъде признат, той няма да важи за идната образователна година. Наесен децата ще се влезнат в клас както до момента на 15 септември.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР