Българските ученици от националния отбор на Международната олимпиада по астрономия

...
Българските ученици от националния отбор на Международната олимпиада по астрономия
Коментари Харесай

Български ученици се връщат с 5 медала от олимпиада в Китай

Българските възпитаници от националния тим на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика завоюваха общо 5 медала. Две от оценките са златни, две - сребърни и едно - бронз.

Олимпиадата се организира от 3 до 11 ноември в Пекин.

Златни медалисти станаха Георги Александров от 12 клас на СМГ и Стефан Иванов от 12 клас на ППМГ " Акад. Никола Обрешков " - Бургас. Сребърни медали заслужиха Владимира Иринчева от 12 клас на ПЧМГ София и Петър Димитров от 12 клас на НПМГ " Акад. Любомир Чакалов " в София, а бронзов орден завоюва Денислав Георгиев от 12 клас на СМГ.

Българските възпитаници съумяха да преборят конкуренцията в надпреварата, която тази година беше извънредно мощна - на олимпиадата взеха присъединяване повече от 250 състезатели от 50 страни.

Ръководители на тима бяха Никола Каравасилев от Физическия факултет на СУ " Климент Охридски " и Захари Дончев от Института по астрономия към Българска академия на науките. Според тях представянето на тима е било чудесно. От МОН допълниха, че това е най-хубавото показване на родни възпитаници до в този момент на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР