Българските ученици, които пострадаха при взрива на цистерна в Болоня,

...
Българските ученици, които пострадаха при взрива на цистерна в Болоня,
Коментари Харесай

Пострадалите в Болоня наши ученици искат да продължат стажа си в Италия

Българските възпитаници, които пострадаха при гърмежа на цистерна в Болоня, са в положително положение и няма да се наложи да се подлагат на тежки оперативни интервенции. Това сподели Татяна Кинджакова, шеф на Професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров " в Силистра, чиито ученици са децата.
Всички пострадвания са от обгаряне от взривната вълна”, изясни Кинджакова. Тя добави, че всички са съумели сами да се придвижват до общежитието, което е на към половин километър от мястото на гърмежа, като съпътстващите ги учители са подали сигнал в незабавната помощ.
Общо три деца остават в болница, като другите четирима потърпевши гимназисти към този момент са при останалата част от групата в общежитието.
Най-тежко потърпевшото момче е в профилираната болница в Чезена. Първоначалната прогноза на лекарите е, че ще се наложи да остане под наблюдаване 40 дни, тъй като ходилата му са потърпевши. Очаква се през днешния ден или в четвъртък от България да дойдат татко му и брат му, посочигенералният консул на България в Милано Росен Руфев.
По думите му учениците към този момент преодоляват психологическия потрес от тежкия случай. Директорът на учебното заведение Татяна Кинджакова пък уточни, че всички желаят да продължат практиката си, поради която са пристигнали в Италия.
На 6 август мощна детонация унищожи част от автомагистрала в Италия. Цистерна избухна след злополука наоколо до летището на Болоня. Взривът събори огромна секция от околовръстния път на града. При гърмежа почина водачът на камиона, а 145 души получиха друга степен на пострадвания от изгаряния, парчета и части стъкло от прозорците на прилежащи здания.
Българските възпитаници са вървели пешком по автомагистралата и са потърпевши от ударната вълна и летящи горящи предмети. Всички те са получили обгаряния.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР