Българските творци отново протестират днес в името на културата. Точно

...
Българските творци отново протестират днес в името на културата. Точно
Коментари Харесай

Актьори в ефира на Дарик: Протестът ни е протест за всички!

Българските създатели още веднъж стачкуват през днешния ден в името на културата. Точно по обяд в доста български градове те се събраха, с цел да призоват ръководещите за по-добро отнощение към културния бранш в страната.

„ Работещите в областта на културата и изкуството са най-ниско платените високо образовани хора в България, съобщи тази заран в ефира на Дарик артистът Владислав Виолинов от Театъра на българската войска, прочут и на варненската аудитория с многото си функции.

„ Усещам дух на единение в ефира на българската просвета. Узрява сила за смяна, тъй като на всички им е писнало културата да се неглижира от години. Някой би трябвало да подсети на ръководещите, че не би трябвало да се пести от просвета, тъй като неналичието й се отразява на всички аспекти в живота и след това би трябвало да се дава повече за обучение и за запазване на публичния ред. Насилието над дами и войната на пътя са прояви на неналичието на просвета. На културата се гледа като на нещо, което би трябвало да има незабавни финансови резултати. Актьорите и музикантите имаме опция да работим в допълнение, до момента в който служащите в музеи, галерии и библиотеки няматтази опция. ”
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР