Българските туроператори засега нямат интерес за участие на националния щанд

...
Българските туроператори засега нямат интерес за участие на националния щанд
Коментари Харесай

Българските туроператори нямат интерес към щанда на борсата в Лондон

Българските туроператори към този момент нямат интерес за присъединяване на националния щанд на страната ни на туристическата борса WTM в Лондон. Това оповестиха за TravelNews представители на сдруженията в сектора.

Провеждането на ревюто е планувано в интервала 02-04 ноември 2020 година До тогава има възможност събитието да отпадне според от развиването на пандемията от ковид по света. " Поради тази причина изчакваме да забележим какво ще се случи през септември и тогава ще пуснем поръчки за присъединяване ", споделиха от бизнеса. От друга страна туроператорите са финансово обезпокоени, тъй като наличието на борсата изисква сериозен запас. Държавата поема отчасти наема на щанда и неговото създаване.

Към момента към момента текат периодите за подаване на заявки за присъединяване от туроператори за ревюто WTM в Лондон, обясниха от Министерството на туризма. България възнамерява да взе участие с щанд от 295.75 кв. м. През предходната година на него са участвали 27 туристически компании и общини.
До края на 2020 година в осъществяване на годишната стратегия за Национална туристическа реклама, призната от Националния съвет по туризъм и на Кризисната стратегия за реклама, следва Министерството на туризма да вземе присъединяване на 8 интернационалните туристически изложби, на едно с народен щанд и на останалите 7 – с осведомителни щандове.

Описаните интернационалните туристически изложби са всички планувани от Министерството на туризма. В взаимозависимост от динамичната обстановка, обвързвана с предварителната защита от разпространяването на вируса COVID-19 и ограниченията, които всяка страна и надлежно всеки уредник подхващат, статусът на обещано ревю може да бъде изменен и то може да бъде анулирано на един по-късен стадий, обясниха от министерството.

България ще бъде страна-партньор на ревюто Otdih – Leisure в Москва, което е доказано и ще се организира в интервала 08-10 септември 2020 година Страната ни ще има щанд от 100 кв. м и се възнамерява да бъде открит от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Това е най-голямото мероприятие през втората половина от годината на пазар Русия.

Ето и останалите планувани тържища, на които България ще взе участие до края на 2020 година:

1. Top Resa Париж, Франция /17-20.11.2020 г./
- Площ на щанда 42 кв.м.

2. TT Warsaw Варшава, Полша /26-28.11.2020 г./
- Площ на щанда 196.75 кв.м.

3. Touristik & Caravaning Лайпциг, Германия /18-22.11.2020 г./
- Площ на щанда 32 кв.м.

ОТМЕНЕНИ изложби:

-UITM Киев, Украйна /30.09-02.10. 2020 г./ ОТМЕНЕНО

-TTR Букурещ, Румъния /12-15.11. 2020 г./ ОТМЕНЕНО

-IGTM /19-22.11.2020 г./ ОТМЕНЕНО
- Площ 48.50 кв.м.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР