Българските туристически награди с международно жури определиха най-добрите ресторанти, хотели,

...
Българските туристически награди с международно жури определиха най-добрите ресторанти, хотели,
Коментари Харесай

Кои са най-добрите хотели в България за 2023 г.?

Българските туристически награди с интернационално жури дефинираха най-хубавите заведения за хранене, хотели, туристически организации, плажове и дестинации в България за пета поредна година.

На церемонията в зала 10 на НДК министърът на туризма Илин Димитров, кметът на София Йорданка Фандъкова и новият шеф на общинското дружество " Туризъм " в столицата Людмил Пелов връчиха статуетките и бяха съществени настоящи лица на конференцията " Преоткриваме България ", събрала представителите на институциите с водещите фигури от сектора.



Община Царево – първата в България със личен слоган " Перлата на Юга ", взе премията за дестинация на годината.

По класификацията на най-хубавото в света списание за туризъм " CN Traveller " бяха избрани от журито и спечелилите в хотелските категории. Зелен хотел на годината стана " Форест Вю " – преобразена в шале работническа почивна станция.

Градски хотел на годината е " Резидънс Сити Гардън " – първият от вълната нови пловдивски петзвездни места за настаняване (на фотографията долу).



Крайбрежен хотел на годинатае преобразеният след 19 години триумф за своя 20-и сезон " Дюн " на Слънчев бряг (на фотографията долу).



Концептуален хотел на годинатае софийския " Сенс ", който навършва деститилетие този месец (на фотографията долу), а от броени дни има и другар в същото семейство – " Джуно ".



Спахотел на годината е " Каза ди Фиоре " в Кранево, който освен е цялостен и напролет, само че съгради цяла нова дестинация за уелнес от едно село, което всички преоткриват.



Генералният управител на също разкрилия нова спа дестинация и отворил в самия завършек на предходната година комплекс " Кингс Вали Медикъл и СПА " край Казанлък Виктор Гетове хотелиер на годината. Възпитаник на един от най-реномираните туристически колежи в Швейцария и на американски университети, той извървява пътя от ниските равнища на кариерата в известни обекти в разнообразни страни през управителен пост в фамозния Дъ Мейфеър в Лондон до ръководството на петзвездния софийски Милениум, с цел да има достойнството да открие амбициозния нов комплекс на една от най-големите групи петзвездни хотели в страната.

Ресторант на годинатае " Адор " на площад " Народно заседание " в София, който с изключение на най-голямата инвестиция в този съответен отрасъл, е и с една от най-интересните концепции измежду заведенията у нас, а за дизайна въобще не отваряме дума.

В новата категория за " Плаж на годината " призьор стана " ZaZu " на Слънчев бряг, който не отстъпва на най-хубавите в света (на фотографията долу).



Туристическа организация №1е " Астра холидей ", която взе наградите за годината и на най-голямата самолетна компания в Европа – турските авиолинии и на " Емирейтс ". В новата категория за круизна организация победител е " Круиз Гуру ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР