Българските туристически награди определиха най-добрите хотели на годината в страната.

...
Българските туристически награди определиха най-добрите хотели на годината в страната.
Коментари Харесай

София е бг дестинация на годината, ето кои са най-добрите хотели у нас - slava.bg

Българските туристически награди дефинираха най-хубавите хотели на годината в страната. Организатор на събитието е единственото професионално издание в сектора – списание Гранд хотели, на база гласуването на специалисти от България, Съединени американски щати, Швейцария. Сред крайбрежните победител е РИУ Палас – първия хотел единствено за възрастни у нас, който завоюва в подреждането на интернационалното жури пред толкоз известния бутиков Вила Чинка и превръщащия в туристическо едно до момента девствено за сектора място - хотел Тюленово.

Най-добрият градски е реновираният София хотел Балкан, който се наложи пред чисто новия ДАС Марина в Бургас и Дъ Стей в Пловдив – още един от най-амбициозните планове в сектора през последната година. В категорията Зелен/Медикал хотел Стримон Гардън се наложи поради обстоятелството, че петзвездният комплекс трансформира град като Кюстендил в курорт, пред реновирания след 35 години работа Интерхотел Сандански и новия 103 градуса в Сапарева баня. За първи път у нас се награждава Концептуален хотел, като оценката отива при Севтополис в Павел баня, където всичко е подчинено на стила на Долината на тракийските царе.

Хотелиер на годината е Елза Радкова – изпълнителен шеф на Дюни, която съумя да задържи най-високото равнище на ол-инклузив в България, макар тазгодишните удари на интернационалната конюктура с банкрута на Томас Кук. Туристическа организация на годината е Елит Травел Интернешънъл.

В специфичната категория за българска дестинация на годината премията получи София, която отбелязва растеж от 141% на нощувките и 132% на действителните туристи в категоризираните места за настаняване през последното десетилетие на резистентен растеж, изпреварващ доста позитивният резултат на страната. На притока на туристи в столицата се дължи салдото в българския туризъм, който през 2019 година означи съществени спадове на визитите в обичайните морски и ски курорти.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пое пред бизнеса уговорката за развиване на конгресния туризъм в милионния град, в който единствено през 2020 година следва откриването на 5 гранд хотела с категории 4 и 5 звезди и с общо над 3000 кревати. В рамките на полемиката, в която се включи и вицепремиерът по икономическата политика Марияна Николова, бяха сложени и настоящите проблеми на сектора, произлизащи от Наредба 18 на Национална агенция за приходите.

Тя нанася сериозен удар и по потребителите, и по хотелиерите и ресторантьорите и заплашва изключването на страната от международните резервационни системи. Въпреки доказаното наличие още на 19 декември 2019 година, Министерството на туризма не изпрати собствен представител. Независимо от получената покана и първичното удостоверение, от Националната организация по приходите също не изпратиха представители.

Напомняме, че идната седмица предстоят митинги на хотелиерите и ресторантьорите във връзка със противоречивата Наредба.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР