Българските туристи се увеличават, а приходи на хотелиерите от тях

...
Българските туристи се увеличават, а приходи на хотелиерите от тях
Коментари Харесай

Българските туристи се увеличават и харчат повече в хотелите, чужденците намаляват

Българските туристи се усилват, а доходи на хотелиерите от тях нарастват, до момента в който при чужденците наклонността е противоположната. Това сочат данните на Националния статистически институт за заетостта на местата за настаняване през септември.

Приходите от нощувки през септември 2019 година доближават 166.7 млн. лева, или с 1.5% повече в съпоставяне със същия месец на миналата година. Увеличението е с помощта на българските жители, които са оставили в хотелите с 13.8% повече средства, в сравнение с преди година. Приходите от услуги, платени от непознатите туристи, понижават с 1.8%.

 Българските туристи се усилват и харчат повече в хотелите, чужденците понижават
© Национален статистически институт

Броят на клиентите на хотелите се усилва с 1.4% за година до 847.3 хиляди души още веднъж с помощта на българите. Те са с 3.3% повече, а чужденците - с 0.1% по-малко. Едновременно с това българите са оставали на хотел за по-кратко - приблизително 2.5 нощувки, до момента в който чужденците - за 4.6 нощувки.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване е 3.1 млн. или с 2.3% по-малко по отношение на година по-рано. Българските жители, нощували в местата за настаняване през септември 2019 година, са 377.8 хиляди, непознатите жители са 469.5 хил.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР