Българските туристи са сред най-мрънкащите в света. Това показва класация

...
Българските туристи са сред най-мрънкащите в света. Това показва класация
Коментари Харесай

Българските туристи са сред най-мрънкащите в света

Българските туристи са измежду най-мрънкащите в света. Това демонстрира ранглиста въз основата на над 3,5 милиона отзива за хотели допълнително от 70 страни. В нея българските туристи са на пето място по придирчивост. В същото време недоволни чужденци заливат с тъжби и искове за компенсации българските хотелиери всяко лято. Скърцащи матраци, остарели ядки в мини бара, намусени камериерки и даже тънки и транспарантни пердета са част от недоволствата. Това са единствено част от недоволствата на непознатите туристи, които идват в България. За описа Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна” на Нова телевизия.

Според притежателите недоволството се е трансформирало в бизнес, който се развива с все по-бързи темпове. Чужди туристи – най-вече от Англия и Германия, измислят всевъзможни аргументи. Често те са неуместни, с цел да си върнат част от дадените за почивката пари. Данните демонстрират, че в края на всеки сезон по морето хотелиерите ще би трябвало да върнат обезщетение приблизително от 2 евро на британски екскурзиант и от 1,2 евро на немски.

Загуби от неоснователни недоволства търпят и хотелиерите у нас. От години туристи подавали сигнали, че били ограбвани. Жалбите идвали в последните три дни от почивките. Често обаче скъпите движимости били откривани в багажа им на потегляне.

Чуждите туристи даже били съветвани да се оплакват на чиновници на хотела, които не схващат езика им. След това в жалбите пишели, че им е отказано подпомагане. С новите европейски правила от 1 юли туристите ще имат две години, с цел да подадат тъжба, само че при едно значимо изискване. По време на пътуването би трябвало да уведомят туроператора, че има някаква неправда. Ако по време на пътуването не го създадат, нямат право на претенция.

Според хотелиерите на инат на класацията, която ни подрежда измежду най-мрънкащите туристи, жалбите от българи били нищожно малко. За разлика от тези на чужденците, недоволствата от нашите били надалеч по-основателни.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР