Българските топ мениджъри са получавали средно по около 10 000

...
Българските топ мениджъри са получавали средно по около 10 000
Коментари Харесай

10 бона заплата за родните топ мениджъри, догонват чужденците

Българските топ мениджъри са получавали приблизително по към 10 000 лева месечно през 2018 година Възнагражденията им остават без основна смяна по отношение на година по-рано и са поправени в посока нагоре с растежа на инфлацията – 2.7%. Заплатите на българските шефове на компании остават по-ниски в съпоставяне на чужденците, които работят на тези позиции у нас, само че разликата последователно се стопява, написа TrafficNews.bg.  

Прочетете още 16:30 Огнен пъкъл край Пловдив остави второ семейство без дом, започва дарителска акция 14:00 Ново рисково предизвикателство в нета! Момо: Самоубий се или ще те обладая! 13:10 Колата е преходна, винетката – не? Какво да вършим със стикера? 07:00 Идея: КАТ да употребява 321 камери на Пътното, вместо да троши пари за нови
Това демонстрира годишното изследване на Българската екзекютив сърч асоциация (БЕСА) за възнагражденията на висшия и междинен ешелон в фирмите, употребяващи услугите за непосредствено търсене на върховен управнически личен състав за 2018 година Включените в него компании са с личен състав над 300 служителя и оборот над 10 милиона евро, написа mediapool.bg.

Годишните хонорари на изпълнителните шефове през предходната година варират от 110 хиляди до 135 хиляди лева С изключение на задграничните те са запазили равнищата си от предходната година. Незначителното нарастване на заплатите им не основава значими предпоставки за промени, а по-скоро отбелязва инфлационната взаимозависимост сред възнаграждението и стопанската система, показват от БЕСА.

Местните управителни фрагменти са част от районни структури, чийто обсег и мащаб не се разрастват до степен, в която да предизвика забележителна смяна на пазара.

По-големи отклонения в заплащането от междинните стойности се следят според от бранша, собствеността и размера на фирмите, както и в използването на фирмени тактики.

Все още има компании в България с задгранични ръководители, само че разликата в заплатите в чисто изражение съпоставена с локалните водачи от ден на ден се стопява, означават от БЕСА. Според изследването разграничението идва от бонусите за осъществяване, даване на акции или варианти и спомагателни придобивки. Такива могат да бъдат представителни функционалности, присъединяване в стратегии за развиване и образование (включително магистратури), участия в организации, еластичност при командировки и пътувания, персонална и фамилна грижа.

Управители на центрове се разписват против 86 хиляди – 104 хиляди лева годишно, демонстрират данните на БЕСА. Това е приблизително към 8000 лева месечно. Става дума за шефове на разнообразни подразделения на аутосриснг и ИТ промишлеността, като прът центрове да вземем за пример.

Когато става въпрос за софтуерния бранш, тези позиции са достигнали върхово ниво, а изискванията са напълно разнообразни и самостоятелно контрактувани според от равнището на бизнес услугата, употребяваната технология, екипа който би трябвало да бъде управителен, както от обсега и мащаба на работната позиция, показват от БЕСА.

Според изследването позицията на ИТ шеф e също толкоз " поскъпнала ", както и началник местни интервенции, като наклонността е забележима във всички браншове – ИТ поддръжка, продуктови софтуерни компании, компании с вътрешни ИТ отдели, центрове, предоставящи ИТ услуги.

Предизвикателството при подбора на фрагменти за тези функции остава в намирането на хора с лидерски и характерни пълномощия и механически умения. Наблюдава се повишаване при търсенето на висши и междинни мениджърски позиции с експертен опит в секторите на кибер и осведомителната сигурност. БЕСА чака възходящо търсене на шефове на цифрови офиси през идващите няколко години.

Управителите на заводи остават измежду топ 5 на най-високо платени позиции у нас. Те получават годишно сред 78 хиляди и 94 хиляди лева, (6500 – 7800 лева месечно). Това е резултат от огромната интензивност и конкурентност в промишления бранш, който се следи през последните години.

На българския пазар навлязоха нови компании, други вложиха в разширение на мощности, а трети стартираха напълно нови производства. Това бяха аргументи за засиленото търсене на фрагменти, даже и отвън България, показват от БЕСА.

Въпреки това от организацията чакат тази наклонност да не е водеща на пазара през идващите години. С днешна дата се следи закъснение на разкриване на нови производства и вложение по-скоро във вътрешни стратегии за спомагателна успеваемост и благоприятни условия за развиване на бизнеса, показват от БЕСА.

Позицията финансов шеф, дружно с тази на търговски шеф резервират равнището на възнаграждение сходно с това на шефа на фабриката. Двете позиции се развиват с естествените за пазара темпове и резервират значимостта си като съществени за бизнеса.

Движението на заплатите на финансовите шефове (79 – 98 хиляди лева.) е било по-сериозно през миналата година, в сравнение с това при шеф продажби (78 – 94 хиляди лева.). Възнаграждението на комерсиалните шефове остава подвластно главно от
бонусите, които варират по отношение на продажбите.

Ролята на маркетинг шефа на локално равнище не е посочила промени през последната година – нито като интензивност, нито като заплащане. Годишното му заплащане е сред 54 хиляди - 66 хиляди лева Наблюдават се промени, произлизащи от инфлацията на заплатите, само че това визира главно позиции под ръководителя на маркетинг организацията.

Както при множеството поддържащи функционалности, функциите стават по-тесни и оперативни, лимитираните от хъб/регионална конструкция. Последните няколко години демонстрират потребност от нововъведения и изобретателен метод свързани с развиване на каналите за продажба, показват от БЕСА. Асоциацията чака да нарасне търсенето на управнически опит в цифровия маркетинг, мулти-ченъл маркетинга, и познаване на обществените платформи.

Все по ценена става позицията на шеф човешки запаси. Това се изяснява с обстоятелството, че в днешно време е от решаващо значение да се поддържа целостта на екипите и затова - бизнесът.

По тази причина техните хонорари порастват и ще продължат да порастват. През предходната година те са получавали сред 59 хиляди и 71 хиляди лева годишно (5000 – 6000 лева месечно). Така заплатите им са по-високи от междинните на маркетинг шеф и шеф верига на доставки.

Тенденцията за високото възнаграждение на началниците, отговарящи за човешкия фактор, се движи най-вече от софтуерния и индустриалния браншове. Предизвикателствата по привличане, задържане и преквалификация на хората стават толкоз изострени, че вършат познанията и експертизата в региона все по-ценни на всички места, показват от БЕСА.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР