Българските тенисисти Виктория Томова и Димитър Кузманов излизат днес на

...
Българските тенисисти Виктория Томова и Димитър Кузманов излизат днес на
Коментари Харесай

Виктория Томова и Димитър Кузманов излизат за място в основната схема на US Open

Българските тенисисти Виктория Томова и Димитър Кузманов излизат през днешния ден на кортовете в Ню Йорк в търсене на място в главната скица на последния за годината шампионат от Големия шлем US Open.

Първата ни ракета при дамите Томова е устремена към трето следващо присъединяване в главната скица на " Флъшинг Медоус ", като любопитното е, че тя в никакъв случай не е успявала сполучливо да премине през квалификациите.

През 2020 година Виктория влезе в главната скица по право поради доста отказвания, свързани с пандемията от COVID-19, до момента в който през предходната година Томова игра в същинската фаза на конкуренцията като щастлива губеща.

През тази година пък последното затруднение пред българката и главната скица е Виктория Кужмова. 27-годишната софиянка води с 3-1 победи в директните дуели посред им, а петата им среща е през днешния ден от 18.00 часа българско време на корт №7.

По същото време, само че на корт №11 Димитър Кузманов излиза против Брендън Холт в търсене на дебют в главната скица на шампионат от Големия шлем. По-рано през сезона Мико се препъна на последното ходило на квалификациите на Ролан Гарос и на Уимбълдън.

До този миг в пресявките на US Open българинът записа два страхотни обрата против Лука Нарди и Лиъм Броуди, до момента в който днешният му противник Холт трябваше да прави същото против Александре Мюлер и Емилио Гомес.

Това ще бъде първи дуел в съперничеството сред Димитър Кузманов и Брендън Холт, като Мико въпреки всичко може да разчита на малко по-големия си опит на тази фаза в шампионатите от Шлема. От друга страна Холт, който взе участие с " уайлдкард ", може да стигне до главната скица на US Open при дебюта си в квалификациите на шампионат от Големия шлем.

При триумф в тази среща Димитър Кузманов ще стане петият българин, който ще играе в главната скица на " мейджър " конкуренция след Милен Велев, Орлин Станойчев, Радослав Лукаев и Григор Димитров.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР