Българските студенти във Великобритания остават без възможност да получават студентски

...
Българските студенти във Великобритания остават без възможност да получават студентски
Коментари Харесай

Без студентски заеми за българите на Острова

Българските студенти във Англия остават без опция да получават студентски заеми. Това заяви английският дипломат в София Роб Диксън по време на полемика, проведена от Атлантическият клуб, представен от БНР.

Въпреки рестриктивните мерки поради " Брекзит ", дипломат Диксън напомня, че част от университетите са подхванали дейности, с цел да смъкват таксите на студенти, които са от страните-членки на Европейския съюз. Така образованието е по-евтино за тях спрямо това за английските, напомня той. Все отново посланикът предложи студентите да вършат и инспекция на изискванията в английските университети.

Роб Диксън напомни, че студентите, които към този момент учат във Англия отпреди " Брекзит ", резервират своят статут при избрани условия, които също би трябвало да бъдат тествани.

По данни на посланика, към 60 000 български студенти учат във Англия. Британският посланик изрази вяра, че страната му ще остане привлекателна за образование и работа. Досега българските общности са се интегрирали добре и подкрепят развиването на страната, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР