Българските студенти, които бяха евакуирани от Китай със самолет на

...
Българските студенти, които бяха евакуирани от Китай със самолет на
Коментари Харесай

Евакуираните българи от Китай ще бъдат транспортирани със военния „Спартан”

Българските студенти, които бяха евакуирани от Китай със аероплан на френските авиолинии, ще бъдат превозени с военния аероплан " Спартан " към България, оповестява БГНЕС.

В събота държавното управление разгласи четвърта от общо пет степени на заплаха поради ковид, което значи предизвестие за прекратяване на пътуванията в Китай (освен при последна необходимост). Всички жители, които се връщат от Китай или страна, където има ковид, ще бъдат подложени на 14-дневна карантина. На летищата ще бъдат инсталирани термокамери, които да ревизират положението, а при очевидни признаци хората ще бъдат превозени до лечебните заведения, готови за банкет на инфектирани пациенти.

По данни на Световната здравна организация към този момент е регистриран и първият случай на гибел отвън Китай вследствие на ковид. Случаят е във Филипините, където е умрял 44-годишен мъж от Ухан. Починалият е един от двамата пациенти на територията на Филипините, за който беше доказано, че е инфектиран. Смъртта му е настъпила късно на 1 февруари. На 31 декември 2019 година китайските управляващи осведомиха Световната здравна организация за огнище на незнайна пневмония в град Ухан, ситуиран в централната част на страната. Експертите откриха причинителя на болестта - коронавирусът 2019-nCoV. СЗО квалифицира протичащото се като световна опасност за публичното здраве с интернационално значение Според последните данни общият брой на инфектираните в Китай доближи 14 370 души, 304 починаха, 328 бяха изписани от лечебни заведения.

Броят на инфектираните отвън Китай надвиши 100 души.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР