Българските стоки ще се продават все по-трудно в Турция и

...
Българските стоки ще се продават все по-трудно в Турция и
Коментари Харесай

Валери Найденов: Напрежението между Анкара и Вашингтон е част от пъзел за оцеляването на Тръмп



" Българските артикули ще се продават все по-трудно в Турция и това е огромен удар, защото Турция е измежду огромните сътрудници на България и беше единственият, с който имаме позитивен търговски баланс. Явно и това в този момент ще мине на минус, което е огромно напрежение върху българската кредитна и финансова система. Самите банки може би ще завоюват от това, че някои турски предприемачи ще се реалокират в България. " Това мнение изрази в предаването " 12+3 " журналистът Валери Найденов.    
В коментар за отзвука от задържането на американския евангелистки свещеник Андрю Брънсън в Турция и обтегнатите стопански връзки, Найденов посочи, че напрежението сред Анкара и Вашингтон е част от по-сложен пъзел за оцеляването на Тръмп на президентския пост. Журналистът посочи, че евангелистите са главната проведена мощ, която поддържа републиканците, като в някои щати превъзходството на републиканците от години се дължи напълно на евангелистите:

" В момента най-голямата задача пред американския президент е да оцелее на поста си, тъй като изборите две години след президентските нормално ги печели опозиционната партия - най-малко Долната камара, разясни Найденов. По думите му, в случай че след изборите наесен демократите имат болшинство в Долната камара, ще стартира процедура по импийчмънт против президента Доналд Тръмп:

" Подкрепата на евангелистите е доста значим съставен елемент – дали ще могат да ги активизират на всички места. Това са стотици локални акции. Там същинските избори са мажоритарните избори. Засега наподобява, че демократите печелят. Могат да завоюват даже и Сената. Тогава към този момент му е спукана работата на Тръмп. "
" В Америка през октомври я има постоянно така наречен октомврийска изненада, вади се някакъв компромат, тъй като през ноември са изборите. И двете страни са се приготвили да излязат със своите бомби. Ще стартират да гърмят в средата и края на септември, а кулминационната точка ще бъде през октомври ", предвижда журналистът. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР