Българските спортисти спечелиха четвърти златен медал на летните олимпийски игри

...
Българските спортисти спечелиха четвърти златен медал на летните олимпийски игри
Коментари Харесай

Първо злато за България в Буенос Айрес

Българските спортисти завоюваха четвърти златен орден на летните олимпийски игри за младежи в Буенос Айрес, откакто Мариела Костадинова и Панайот Димитров бяха над всички във финала на смесените двойки в акробатиката. Родният дует влезе с трети резултат в борбата за оценките, само че там получи оценка от 27,850 точки – най-висока от всички. След тях останаха двойките на Израел и Украйна.
Титлата е втора за двамата акробати, само че първа на сметката на България. Те победиха и в конкуренцията за смесени тимове. Подобни трофеи имат още бадминтонистката Мария Делчева и стрелецът Кирил Киров, а тенисистът Адриан Андреев взе сребро на двойки, само че тези оценки не се броят за неофициалното класиране по медали.
В него България към този момент е на 40-о място с 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови. Своя принос към „ реколтата “ имаше и Валентин Андреев, приключил втори в хвърлянето на чук. 17-годишният българин реализира 81,67 метра, а сборът му от двата спортни дни, съгласно който се дефинира класирането, е 163,96 м. Пред него е единствено международният рекордьор във възрастовата група Михайло Кохан (Украйна), събрал 171,11 м.
Яна Копчева пък остана шеста на гюле със общ брой от 30,65 м, откакто през вчерашния ден тласна 15,24 м.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР