Българските служби за сигурност са инструмент на политическите партии, а

...
Българските служби за сигурност са инструмент на политическите партии, а
Коментари Харесай

Експерт: Случаят на Митьо Очите се използва за разчистване на сметки

" Българските служби за сигурност са инструмент на политическите партии, а казусът на Митьо Очите се употребява за почистване на сметки. Димитър Желязков от дълго време е прочут с престъпните си действия и постоянно е бил под наблюдението на Министерство на вътрешните работи. " Това съобщи някогашният нчаалник на Централна работа за битка с проведената престъпност (ЦСБОП) Тихомир Стойчев.
Според него " никой чиновник на Министерство на вътрешните работи не би си разрешил да остави сходна персона без оперативно внимание. Оперативното наблюдаване обаче показва, че с него има свързани лица с политическа багра, тогава управлението на тези служби е взело решение да се направи реализация не по Митьо Очите, а съзнателно да бъдат компрометирани представители на политически партии, които са в съпротива и могат да се явят опция при едни избори. "
" Имаме Закон за частната охранителна активност, който разрешава службите за сигурност да управляват тези компании, не може да се приказва, че престъпно проявено лице, може елементарно да попадне в такава компания - не е несериозно ", съобщи Стойчев пред bTV и добави, че след 90-те години на предишния век има доста случаи, в които някогашни чиновници на Министерство на вътрешните работи са попаднали в частния охраняем бранш и работят с престъпно проявени лица.
Според Стойчев фактът, че дъщерята на Владимиров е правист в Министерство на вътрешните работи, а синът му е зам.-шеф в затвор е задоволителен спор на ползи, който би трябвало предизвика службите да ревизират обширно компанията „ Аркус-Сигурност”.
" Неспособност, непросветеност и корупция е целият преход. На върха на пирамидата са политиците, малко по-надолу са хората от държавния уред и на най-ниското равнище са престъпните детайли – спор на ползи във всички направления ", добави още някогашният началник на ЦСБОП.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР