Българските служби не са проспали сделката за ЧЕЗ. На тях

...
Българските служби не са проспали сделката за ЧЕЗ. На тях
Коментари Харесай

Българските служби не са проспали Гинка и ЧЕЗ, така е било наредено

Българските служби не са проспали договорката за ЧЕЗ. На тях им е било разпоредено да не си пъхат носа и да проучат претендентите за придобиване на компанията. Премиерът Борисов е наясно с проблема, само че не може да се опълчи. Това обявиха пред Фрог нюз източници от ДАНС. Става дума за негови близки сътрудници, които са част от задкулисието. Те са създатели на целия сюжет по реализация на договорката. Те са и в топли връзки с Москва, откъдето се появява грузинският милионер Паата Гамгоинешвили. Именно той, съгласно чешкия уебсайт Lidovsky.cz, се оказа обвързван със договорката за енергорпазпределителното сдружение ЧЕЗ. За да се случи това, значи има обещано позволение от Кремъл и съветските секрети служби. Такива покупко-продажби в Русия не стават без височайше единодушие.
Трима души имат въздействие в службите и могат да се разпореждат с тях. Единият е министър председателят, другият е Делян Пеевски, който е овладял огромна част от значимите позиции, назначавайки на тях свои хора и третият е основният прокурор Сотир Цацаров. Премиерът твърди, че е действано зад тила му за да бъде свален от власт. Остават Пеевски и Цацаров. Главният прокурор кардинално няма нищо общо с водене на договаряния за такива покупко-продажби. Освен в случай че няма персонален интерес. Най-вероятно е Пеевски да е обезвредил службите, с цел да осъществя собствен проект, кото включва Гинка, а зад нея съветски кръгове да сложат ръка на 40% от енергомрежата в България, засягаща 2,9 млн души.

Може пък рускте служби да са решили посредством Гамгоинешвили да поздравят българския народ и държавното управление за 3 март, когато честваме 140 години от Освобождението. Тази пиперлива смешка към този момент се разнасяла из коридорите на ДАНС. Служители в организацията даже позволяват, че Борисов може да жертва някой от шефовете, като го набеди че е проспана Гинка и нейното преодоляване на ЧЕЗ.

„ Това е сносно скалъпена история, доста майсторски, доста добър сюжет ", сподели водачът на ГЕРБ Борисов през вчерашния ден. Той добави, че във фейсбук виждал, че хората се настройват против него, тъй като вярвали, че държавното управление е направило " тая нелепост ". " Целият скандал, който ни спретват, е в един миг същите тези хора, като изгасят тока... И хората си кажат: " Гледай го тоя какво направи ". Това е сюжетът на тея гадове, само че ще ги пъдя тоя път до дъно. Господ ни е очевидец - нищо. Как може да си помислим, че навръх нас ще го продаде ЧЕЗ!? ", неособено обвързвано изясни министър председателят. Той описа какви неприятности и арбитражни каузи имал с енергоразпределителните сдружения.

Сигурно е едно: чехите желаят да изоставен България от дълго време, тъй като става все по-трудно за бизнеса им у нас. Не ги интересува Гинка или руснаци дават парите. Важното е да ги получат и да приключат с българската сага, разяснява специалист по енергетика пред Фрог нюз. Според него компликациите тепълва щели да стартират, защото част от експертите в ЧЕЗ – България ще изоставен и Гинка Върбакова ще би трябвало да откри кой да ги замести, а това е съвсем невероятно.

Всъщност задачата на Борисов е не да разкрие истината за мръсната договорка с ЧЕЗ, а по какъв начин да прикрие връзките си с тези, които желаят да го смъкват, както са създали това през 2013 година С което признава, че знае кои са го принудили да хвърли оставка тогава, както и че са му известни сегашните играчи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР