Българските ски курорти - Витоша, Банско и Пампорово са в

...
Българските ски курорти - Витоша, Банско и Пампорово са в
Коментари Харесай

Българските ски курорти са в топ 10 на Европа

Българските ски курорти - Витоша, Банско и Пампорово са в топ 10 на Европа, като класацията е въз основа на дневните разноски за настаняване и ски карти. Информацията е на немския вестник " Билд ", който се базира на данни на известна туристическата търсачка. Според класацията Витоша е най-изгодният ценови курорт в Европа.

Според класацията, в случай че феновете на зимните спортове желаят да се отдадат на заниманието си за по-малко пари - абсолютният номер едно е Витоша. Авторите на сравнението прецизират, че множеството писти тук са лесни, има и по-стръмни. На ден пързалянето излиза 18 евро, а дружно с настаняването общите разноски са 69 евро.

Само за съпоставяне рекордьор е ски курорта Лех ам Арлберг в Австрия с общи разноски от близо 650 евро дневно, което е 9 пъти по-скъпо от Витоша.

Сред най-изгодните 10 в листата Банско е на на 4-о място, Пампорово на 6-о. Тук е и съветският зимен курорт Красная Поляна, чешкият Божи Дар и други.

Според класацията най-скъпо на феновете на ските ще им излезе в Австрия, Франция и Швейцария,където в фамозни курорти би трябвало да подготвят сред 500 до 600 евро дневно.

Традиционно ски сезонът у нас ще бъде открит през декември. Очакванията са сред 5 и 10% повече туристи да посетят страната ни през зимата.
  Преди зимния сезон: Все по-трудно намират квалифицирани фрагменти в туризма Преди зимния сезон: Все по-трудно намират квалифицирани фрагменти в туризма
Преди началото на дейния туристически сезон, зимните ни курорти не престават да набират квалифицирани служащи в хотелите и заведенията за хранене. Хотелиери...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР