Българските ски бегачи Йордан Чучуганов и Веселин Цинзов завършиха на

...
Българските ски бегачи Йордан Чучуганов и Веселин Цинзов завършиха на
Коментари Харесай

Цинзов: Добре се получи, това ние въобще не го тренираме

Българските ски бегачи Йордан Чучуганов и Веселин Цинзов приключиха на 12-о място във втория полуфинал в отборния спринт и не съумяха да се класират за финала в дисциплината.

Чучуганов и Цинзов дадоха общо време от 17:38.26 минути, като изостанаха с 1:34.29 минути от отбора на Норвегия, който победи в полуфиналната серия.

Българският тандем се движеше дълго време на последната 14-а позиция в полуфинала, само че в заключителната шеста обиколка Цинзов съумя с доста мощно тичане да изпревари представителите на Китай и Австралия.

"Радвам се по какъв начин протече надпреварата, това е едно от най-тежките надпревари, които съществуват в ски бягането, " разяснява пред Българска национална телевизия Цинзов.

"Особено ние изобщо не го упражняваме това, и мисля, че добре се получи. За страдание, още малко ми трябваше, щях да стигна още един играч. Ние просто не сме привикнали с такова натоварване, друго е, когато се тренира, " показа още той. "Хубавото е, че към този момент стана наклонност българите да упражняваме в чужбина и по този начин ще е до момента в който не се трансформират нещата. "

Цинзов към този момент чака старта на 50 км класика. "Не съм бягал до момента 50 класика, уповавам се да устискам с някаква група, с цел да ми е по-лесно бягането, " означи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР