Българските щанги все пак взеха медал от световното първенство за

...
Българските щанги все пак взеха медал от световното първенство за
Коментари Харесай

Българските щанги все пак с медал от световното за мъже в Ашхабад

Българските щанги въпреки всичко взеха орден от международното състезание за мъже и приключиха 2018 година с отличие от най-важния шампионат. Освен това тези дни те се снабдиха и с още един международен връх.

Ангел Русев към този момент е бронзов медалист в изтласкването при най-леките със своя опит от 140 кг, оповестява “Фейсбук” страницата на БФВТ. Новината идва два месеца след шампионата в Ашхабад, защото при тестването на допингпробите се оказва, че класираният директно преди българина тайландец Тирапат Чомчуен е махленски в приложимост на неразрешено анаболно вещество и резултатът му от 141 кг се анулира.

Така крайното класиране на международното в изтласкването на кат. 55 кг става следното: Юн Чол Ом (КНДР) 162 кг, Гиа Тан Лай (Виетнам) 142, Ангел Русев 140 кг. Мястото на българина в дуела остава непроменено – шести с 248 кг.

Освен оценката Русев се снабдява и с още един международен връх за 18-годишни, защото неговият резултат в изтласкването превъзхожда оповестения стандарт за новата категория 55 кг. Наред с това Ангел сложи още 5 международни върха на шампионата в Туркменистан.

Преди 10-ина дни Русев бе разгласен за най-хубав щангист на годината от БФВТ. През 2018-а с изключение на медала, шестте международни върха и шестото място в дуела от шампионата на планетата за мъже в Ашхабад, той стана европейски първенец при 17-годишните и се подреди пети на европейското за мъже в Букурещ. В българската ранглиста за Топ 10 на годината Ангел изпревари европейските вицешампиони за мъже Стилян Гроздев и Георги Шиков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР