Българските шофьори са заплашени да останат без книжка в Румъния,

...
Българските шофьори са заплашени да останат без книжка в Румъния,
Коментари Харесай

Румънски ченгета отнемат книжки на наши шофьори за дълго

Българските водачи са застрашени да останат без брошура в Румъния, в случай че отидат с колата си при северните съседи и извършат нарушаване на пътя. В разгара на туристическия сезон, както и през цялата година, хиляди наши сънародници карат оттатък Дунава. Случва се обаче част от тях да нарушат разпоредбите там. Оказва се обаче, законът в Румъния е много по-строг в сравнение с нашият Закон за придвижването по пътищата. Затова и румънските служители на реда могат и лишават книжки на наши водачи, оповестява Българска национална телевизия.

В Румъния за всяко нарушаване на закона може да бъде отнето свидетелството за правоуправление. От този миг нататък стартира вървене по тъгите. Дори човек в Румъния да заплати санкцията си, това не е гаранция, че скоро ще може да освободи книжката си. Това води и до казуса по какъв начин да караме без брошура, когато се завърнем в България. Ако губим право да караме на територията на Румъния, губим ли това право и у нас, и в други страни? От националната телевизия са задали въпроса на пътна полиция на Румъния. Но не са получили нито опцията да създадат изявление, нито пък писмен отговор.

На лидера с отнета брошура румънският служител на реда издава служебна записка, в която са разказани нарушаването и наказването. С нея лидерът има право да ръководи на територията на Румъния 15 дни, по време на които той може да апелира наказването или след заплащане на санкция да си освободи книжката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР