Българските състезатели по лека атлетика ще се обучават посредством онлайн

...
Българските състезатели по лека атлетика ще се обучават посредством онлайн
Коментари Харесай

Българските атлети срещу допинга

Българските състезатели по лека атлетика ще се образоват чрез онлайн платформа, отдадена на Антидопинговите правила. Това ще бъде допустимо посредством програмата на Европейската атлетика „ I Run Clean” („ Аз тичам чист”), която към този момент е налична и на български език през линк, разгласен от Българска федерация лека атлетика (БФЛА): https://www.irunclean.org.

От БФЛА осведомят, че всички спортисти, наложително би трябвало да са минали образование по програмата и да са получили тапия. „ I Run Clean” се състои от осем модула, които лишават по 5-6 минути и може да се вършат по друго време. От федерацията поучават персоналните треньори също да преминат електронния курс.

Дипломата е годна за 2 години, след което се държи обновителен курс. От БФЛА прецизират, че при регистрация състезателите по лека атлетика би трябвало да изписват името си на латиница по персонална карта и че всеки, който премине образованието, би трябвало да изпрати дипломата си в БФЛА на имейл: [email protected].

Атлетите също могат да споделят в обществените мрежи своята тапия, с цел да заявяват обществено, че се състезават без неразрешени субстанции.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР