Българските роби, повечето от които непълнолетни били взимани в Испания

...
Българските роби, повечето от които непълнолетни били взимани в Испания
Коментари Харесай

Взимали на изплащане БГ роби в Испания

Българските плебеи, множеството от които малолетни били взимани в Испания на погашение. Първият транш от парите прибирали родителите им, които в подмяна давали декларация, че са съгласни децата им да пътуват зад граница, останалите пари взимали трафикантите им, които ги продавали в Испания. Цената се определяла от това какъв брой положителни са хлапетата в кражбите. Тя обаче рядко надхвърляла 5 хиляди евро, научи в. „ Монитор “. Децата били карани главно да крадат, само че не били и редки случите, когато били принуждавани и да проституират. Тогава за тях се плащали още към 500 евро.
Акцията, при която бяха задържани 41 българи се оказала избавителна за 12 деца и още две жертви, които били минали към този момент 18 години.
Разследването против българската група почнала през август 2017 година. То стартирало след получена информация за група, която се занимавала с обири от испански магазини, а откраднатото продавала в разнообразни европейски страни.
Разследващите открили, че организацията се ръководи от необитаеми здания в Мадрид. Именно в такива здания са открити и голям брой от малолетните жертви на групата, които живеели в ужасяващи условия.
Апартаментите били препълнени от жертви, които били довеждани принудително от България.
Те били примамвани да се реалокират от България в Испания с подправени обещания, само че един път пристигнали, били поставяни в условия на иго и заставяни да правят закононарушения.
Момичетата, единствено едно от които е на 13 години, били задължавани да се омъжват за членове на мафията или да проституират.
Престъпната група била разграничена съгласно отговорностите си – една част от мъжете наемала жилищата, друга направлявала жилищата, а една женска група се занимавала напълно с образованието на девойките да крадат. Четвъртата група отговаряла за разпространяването на откраднатата стока.
При претърсването на жилищата са открити разнообразни електронни устройства, мобилни телефони, бижута, както и документи, подписани от родителите на девойките, в които те давали единодушието си децата им да пътуват отвън страната ни. Освен тях проверяващите разкрили 28 подправени персонални карти, както и следи за над 150 закононарушения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР