Българските работодатели са позитивно настроени на наемането на служители през

...
Българските работодатели са позитивно настроени на наемането на служители през
Коментари Харесай

Добър климат за наемане на служители през следващите три месеца

Българските работодатели са положително настроени на наемането на чиновници през третото тримесечие на 2019 година, като работодателите от бранш „ Финанси, обезпечаване, недвижими парцели и бизнес услуги “ регистрират най-силни вероятности за работа.

Изследване на ManpowerGroup за заетостта, което включва 620 работодатели от цяла България, сочи, че 11% чакат да усилят равнищата на претовареност в интервала юли-септември, до момента в който 2% плануват съкращения. От интервюираните работодатели 85% чакат числеността на чиновниците да остане без смяна и 2% не са сигурни за желанията си за наемане през идното тримесечие.

 

Най-силно движение на наемане на чиновници през третото тримесечие е регистрирано от работодателите във Варна с чиста прогноза за заетостта от +12% - усъвършенстване от четири процентни пункта на тримесечна база. Работодателите в София чакат непретенциозно нарастване на числеността на чиновниците, като споделят прогноза от +7% - най-ниското равнище за пето следващо тримесечие, до момента в който прогнозата за Бургас и Пловдив е +6%. В същото време работодателите в Русе регистрират най-слабата прогноза за идващото тримесечие - +5%. „ Въпреки вложенията, които бяха направени в основни браншове през миналите три месеца, българските работодатели евентуално ще продължат да бъдат сдържано оптимистични. Намеренията им за наемане на чиновници са повлияни най-много от растящото разминаване сред потребностите и условията на бизнеса им и неналичието на налични умения на пазара. Това, въпреки това, е добра вест, тъй като принуди доста компании да осъзнаят, че едно допустимо решение за дефицита на гении е образованието и развиването на характерни умения в самата организация “, разяснява Александър Хангимана, ръководещ шеф, ManpowerGroup Балкани.
man2.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР