Българските производители от бранша на текстилната индустрия могат да се

...
Българските производители от бранша на текстилната индустрия могат да се
Коментари Харесай

Български производители ще получат държавно финансиране за участие в изложение ТМТ Експо

Българските производители от сектора на текстилната промишленост могат да се възползват от държавни средства за присъединяване си в първото издание на ревю ТМТ Експо. Финансирането за форума, който ще се организира от 2 до 4 октомври в Интер Експо Център, е обезпечено по линия на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП).

Компаниите, които могат да се възползват от опцията, са опериращите в бранша на проектирането и производството на текстилни артикули, технологиите и автоматизацията, произвеждане на естествени и синтетични нишки, печатни технологии и технологии за кроене, интериорни текстили, свързващи и закрепващи материали, надзор на качеството, осведомителни технологии и профилиран програмен продукт и други. Според представителите на сектора секторът от години се нуждае от професионално събитие – единна и необятна бизнес платформа за текстилния отрасъл, каквато е ТМТ Експо.

Силен задграничен интерес

Заради огромния интерес към ТМТ Експо при започване на месец юни уредниците от Интер Експо Център отвориха спомагателна зала за участници, с което площта на форума нараства до 4500 кв.м. Все по-силен е и задграничният интерес към събитието на компании от Гърция и Турция.

Вече над 60 компании са декларирали своите щандове. Сред тях са водещи дистрибутори и производители в България – Ина Трейдинг, Руен Машинъри, Веста-Р, Джак България, Орекском, Брадър М&М, Смарт ТекстилХими, Арагорн, Сируба, Прото, Рилман, Текско, Аглика трейд, Сигнал, Meo Buttons, Боми, Алес, Нитекс-50, Астра-Комерс, България-К, ИЗИТЕКС, Искра и десетки други.

20-а Национална текстилна конференция

В рамките на трите изложбени дни на ТМТ Експо ще се организира 20-ата Национална текстилна конференция на тематика: „ Традиции и нововъведения в текстила и облеклото “. На форума ще бъдат наградени учениците и студентите, взели присъединяване в състезанието „ Най-добрата дипломна работа и курсов план в региона на текстила и облеклото 2017 “. Ще се проведат и срещи сред академични преподаватели и представители на текстилната и шевната индустрия.

Създавайки професионална платформа за среща на представителите от сектора, ТМТ Експо предизвика интереса на производителите на тъкани, български и задгранични вложители, представители на конфекционното и трикотажното произвеждане, производители на нетъкан текстил, преработватели на текстилни и гъвкави материали, представители от бранша на услугите, дистрибутори и търговци, инженери, механици, технолози, гости от научноизследователски институти и университети, професионални учебни заведения.

Паралелно с ТМТ Експо ще се състои и 7-ото издание на единственото в България ревю за печатни и рекламни връзки – COPIS, в което мощно участва широкоформатният и цифровият щемпел на текстил. На повърхност от 10 000 кв.м, двата форума основават условия за развиване на бизнеса, основаване на контакти и следене на последните трендове.

Всичко за ТМТ Експо ще откриете на tmtexpo.bg.

Редактор: Александър Коларов
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР