Българските превозвачи ще бъдат подпомогнати. За тази цел са заделени

...
Българските превозвачи ще бъдат подпомогнати. За тази цел са заделени
Коментари Харесай

Подпомагат превозвачите с 30 милиона лева

Българските превозвачи ще бъдат подкрепени. За тази цел са заделени 30 млн. лв.. Това разгласи в Народното събрание икономическият министър Лъчезар Борисов. Мярката той ще разиска по-късно през днешния ден сътрудника си - отрасловият министър Росен Желязков.

Пред депутатите Борисов начерта главните цели на икономическото министерство и ги увери, че на всеки две седмици ще се прави доклад.
Една от ограниченията за превъзмогване на последствията от КОВИД-19 е насърчаването на вложителите. За подкрепяне на 56 предприятия са планувани 18,5 млн. лв..

Мерките на държавното управление са в два пакета - едните са социално-икономически, които са напълно финансирани от бюджета. Те са в размер на 1,163 милиарда лeвa. Има и една втора група от ограничения, които са за 1,8 милиарда лeвa.

По-рано тази седмица икономическият министър разгласи на конференция, че министерството и бизнесът са постигнали съвпадения по ограниченията на 85-90%. Останали някои отворени тематики, които ще бъдат изчистени идващите 2-3 дни. Открива се също парещ телефон за сигнали.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР