Българските превозвачи се готвят на 27 март за протест пред

...
Българските превозвачи се готвят на 27 март за протест пред
Коментари Харесай

Българските превозвачи готвят протест срещу пакета Мобилност в Страсбург

Българските превозвачи се готвят на 27 март за митинг пред Европейския парламент в Страсбург против предстоящото гласоподаване на пакет "Мобилност ", заяви в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Николай Рашков от Асоциацията на интернационалните превозвачи.

Обмисляме наш митинг в Страсбург, който ще съобщи позицията ни, а точно, че в настоящия му тип пакетът е безразсъден и недомислен. Абсолютен казус е по какъв начин той бива прокаран да влезе в последния вероятен миг в настоящия парламент, разяснява Рашков.

Превозвачите се събират в събота за дефинитивно разискване, само че в случай че в понеделник евродепутатите одобрят плана за дневен ред, митингът ще бъде извършен на 27 март.

Ще се упорства новият Европейски парламент да преразгледа още веднъж плана за европейско законодателство в елементи и да не се бърза в последните дни на остарелия.

Ако пакетът влезе в този тип, дребните компании ще банкрутират, а огромните ще се изнесат от България, добави Рашков.

Според него това ще се отрази на българската стопанска система, защото секторът създава 18% от Брутният вътрешен продукт и наема към 150 000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР