Българските превозвачи се готвят да пуснат и международните автобуси. Все

...
Българските превозвачи се готвят да пуснат и международните автобуси. Все
Коментари Харесай

По двама души пътуват в автобус от София до Варна

Българските превозвачи се готвят да пуснат и интернационалните рейсове. Все още обаче ползата към пътуванията е слаб, регистрират от сектора, заяви Нова тв.
Въпреки това би трябвало да изпълнят графиците на всички линии поради подписаните с общините контракти. „ В момента в рейса ни до Варна има двама пасажери. Сметките не излизат. Но ние предлагаме и обществена услуга, която няма по какъв начин да прекратим”, изясни Георги Атанасов, шеф на компания транспортьор.

Той съобщи, че превозвачите извършват всички контракти, подписани с общините. От сектора обаче натрупат големи загуби. „ Не се знае кой докога може да издържи. Разчитаме на разговор с страната за някакъв вид, с който да бъдем подпомогнати”, съобщи Атанасов.

Директорът на столичната централна автогара Иван Мирославов изясни, че преди изключителното състояние всеки ден са тръгвали към 250 рейса, а по време на изключителното състояние - 17 до 20. Работата последователно се възвръща и сега всеки ден от столичната централна автогара потеглят по към 140 рейса.

Вече са рестартирани и някои от курсовете до чужбина - да вземем за пример до Гърция. За сигурността на пасажерите в купетата на рейсовете са инсталирани спомагателни филтри, които пречистват въздуха, обезпечени са дезинфектанти, автобусите се дезинфекцират преди и след всеки курс, а пасажерите наложително са с маски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР