Българските превозвачи са готови за протести в Брюксел, ако Европейският

...
Българските превозвачи са готови за протести в Брюксел, ако Европейският
Коментари Харесай

Българските превозвачи са готови за протести в Брюксел

Българските превозвачи са подготвени за митинги в Брюксел, в случай че Европейският парламент одобри пакета за подвижност " Макрон ", предусещащ тежки регулации в превоза. Въпреки постигнатото единодушие по противоречивите текстове с Европейската комисия, Европарламентът отхвърли да ги допусне за разискване.


12 500 са лицензираните компании за интернационалните транспорти, с близо 68 000 тежкотоварни автомобила, които директно ще бъдат наранени от новите регулации на Брюксел.

На 4 юни Европейската транспортна комисия се съгласи да отдръпна противоречивите текстове, предвиждащи на всеки 3 седмици водачите наложително да се прибират за отмора в родината и възбраната да спят в кабините на камионите. Европейският парламент обаче отхвърли да допусне новите оферти за разискване.

Йордан Арабаджиев - изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи: Старите страни членки нямат никакво желание да се съобразят с каквито и било причини от новите страни.
От сектора заплашиха с митинги, в случай че българското предложение не бъде разисквано в европарламента.

Ангел Траков - ръководител на УС на Съюза на интернационалните превозвачи: Организираме митинги в Европейски Съюз, с всички наранени страни. Организиране на референдум за излизане от Европейския съюз и цялостна пропаганда на всички наши чиновници и техните фамилии да не гласоподават за изборите за депутати за Европейски парламент.
Сега на ход са 17-те ни евродепутати, които би трябвало да обезпечат поддръжката на още 60 свои сътрудници, с цел да внесат в европарламента българската редакция на транспортния закон. Решаващото гласоподаване ще бъде сред 2 и 3 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР