Българските превозвачи протестират пред Европейския парламент в Брюксел срещу текстове

...
Българските превозвачи протестират пред Европейския парламент в Брюксел срещу текстове
Коментари Харесай

С ”Вятър ечи, Балкан стене” започна протестът на българите в Брюксел

Българските превозвачи стачкуват пред Европейския парламент в Брюксел против текстове в пакета „ Мобилност 1 “, който ще се гласоподава в Транспортната комисия през днешния ден.
Те започнаха да се събират малко след 9.00 часа българско време. От платформата на площада се чуват революционни песни: " Вятър ечи, Балкан стене ", " Стани, стани левент балкански ".

Превозвачите бяха безапелационни, че готвените промени в пакета " Мобилност ", които Транспортната комисия се чака да гласоподава, са желание да бъде погубен превозваческия бизнес в Източна Европа. Това считат и подкрепящите ги от Румъния и от Полша техни сътрудници, които изявиха пред БНР същата позиция.

В момента комисията е в отмора. След малко се чака да бъдат гласувани противоречивите промени.

Предвидено е митингът да продължи до 13 часа българско време. 360 от превозвачите идват с два чартърни полета от София. Към тях се чака да се причислят над 100 техни сътрудници и съидейници, които живеят в белгийската столица, 260 румънски превозвачи и представители на полски, маджарски и литовски професионални сдружения. 10 камиона ще бъдат ситуирани и на площад „ Сенкантенер “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР