Българските преработвателни предприятия ще получат над 3 милиона лева финансова

...
Българските преработвателни предприятия ще получат над 3 милиона лева финансова
Коментари Харесай

3 млн. лева помощ за консервните предприятия заради Covid-кризата

Българските преработвателни предприятия ще получат над 3 милиона лв. финансова помощ, с цел да компенсират част от разноските за превоз, подбиране, разчистване и предпазване на подготвена продукция от праскови и нектарини, сливи, малини, домати, пипер и патладжан. Помощта е част от ограниченията, които се вкарват от страната като облекчения за земеделските стопани поради пандемията от ковид, осведоми БНР. 

За да получат подпомагането, консервните предприятия би трябвало да показват фактури, доказващи заплащания към градинарите и доказателства, че са завишили размера на изкупената продукция от регистрирани аграрни производители с над 15% по отношение на 2019 година

Предвидените ставки за подкрепяне са за праскови и нектарини - 27 лв. на звук, по 21 лев на звук ще е помощта за сливите, за изкупени малини предприятията ще получават по 139 лева на звук, 37 лв. на звук е финансовата инжекция за изкупен пипер и 20 лева за звук патладжан.

Указанията за държавната помощ и съпътстващите ги регистри ще бъдат оповестени на уеб страницата на Държавна фирма " Земеделие ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР