Българските представители в тройния скок Габриела Петрова и Момчил Караилиев

...
Българските представители в тройния скок Габриела Петрова и Момчил Караилиев
Коментари Харесай

Караилиев и Габриела Петрова останаха извън първите 10 на световното в зала в Бирмингам

Българските представители в тройния скок Габриела Петрова и Момчил Караилиев се класираха надлежно 11-и и 12-и на международното състезание в зала, което се организира в Бирмингам.

Спортист №1 на България за 2015 година не беше на висота и стартира зле надпреварата. Петрова стартира с два фаула, само че в третия си скок съумя да извлече максимума и реализира персонален резултат за сезона – 13.91 метра. Това обаче не се оказа задоволително за влизане във финалния кръг на най-хубавите осем.

Петрова остана 11-а от 17 участнички. Златото завоюва Йолимар Рохас от Венецуела, а среброто взе Кимбърли Уилямс от Ямайка. Третото място беше извоювано от Ана Пелетейро от Испания.

В мъжката стратегия Момчил Караилиев се класира 12-и. Той скочи 16.14 метра, като преди този момент скочи 16.03 и направи един фаул. Финалният беше затворен с резултат 16.84, което е по-силен резултат от най-хубавия на Караилиев за сезона (16.69).

Уил Клей от Съединени американски щати завоюва международната купа с резултат 17.43 метра. Той победи бразилеца Алмир Дос Сантош и Нелсон Евора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР