Българските представители на Евровизия група Equinox намериха място сред 10-те

...
Българските представители на Евровизия група Equinox намериха място сред 10-те
Коментари Харесай

България се класира за финала на "Евровизия"

Българските представители на " Евровизия " група Equinox откриха място измежду 10-те страни от първия полуфинал на песенния конкурс, които не престават към огромното шоу на 12 май. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл извършиха в Лисабон песента Bones на композитора Борислав Миланов и в събота ще се състезават с още 26 състава.

Деветнайсет бяха страните, които се бориха за 10 места през днешния ден. Останалите финалисти са Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия. Това бе и по- " сложния " полуфинал, защото заради нечетния брой реализатори страните бяха с една повече от идващия.



В тази група бяха и някои от любимците на букмейкърите: колоритната представителка на Израел Нета с парчето си Toy, кипърската представителка Елени Фуриера, артистът от Чехия Миколас Йозеф и участничката от Естония Ирина Нехаева, с оперно осъществяване и впечатляващо образно показване с 3D мапинг. Залозите са доста динамични. Към момента букмейкърите отреждат на българския състав седмо място във финалното класиране.

Фотогалерия: Първият полуфинал на "Евровизия " >

Класирането на състезанието е композиция от вота на феновете и оценките на професионални журита от всички страни. Днес можеха да гласоподават единствено феновете от участващите в първия полуфинал страни, както и шестте страни, които се класират автоматизирано - Англия, Германия, Франция, Испания, Италия и домакинът Португалия. За да има баланс, от територията на дадена страна не може да се гласоподава за нейния представител.

Вторият полуфинал е на 10 май, а финалът ще се излъчва на 12 май от 22 ч. директно по Българска национална телевизия.

Ето и някои от по-впечатляващите театрални представяния на " Евровизия " довечера.

Представителката на Израел



Представителката на Естония



Представителката на Финландия


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР