Българските предприемачи и бизнесмени плащат с 50% повече за електроенергия

...
Българските предприемачи и бизнесмени плащат с 50% повече за електроенергия
Коментари Харесай

Готвят протест срещу рекордните цени на тока

Българските бизнесмени и предприемачи заплащат с 50% повече за електрическа енергия спрямо страни като Австрия, Германия, Испания, Италия, Румъния и Полша.

От Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) изпратиха отворено писмо до премиера Стефан Янев, в което го приканиха за незабавни дейности. Към този миг страната в лицето на БЕХ и държавното управление скандално бездействат, а Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 ” съзнателно е с изключени мощности.
 Костадин Костадинов: Скокът в цената на тока ликвидира българската промишленост Костадин Костадинов: Скокът в цената на тока ликвидира българската промишленост
Повишаването на цената на тока на свободния пазар е рисково за българската промишленост и я заплашва от разпродажба. Цената на тока е нарасн...

Според самостоятелни специалисти това вещае тежки времена за бизнеса и жителите, изключително в обстановка, на приближаваща четвърта коронавирус вълна и финансово-икономическа рецесия. По този мотив от АОБР обявиха безапелационните си планове за образуване на национални протестни дейности. Работодателите са възмутени против слагането на стотици производства на колене поради безобразно скъпия ток.

От бизнеса упорстват служебното държавно управление да се раздвижи и да приведе в деяние „ Марица Изток 2 ”, с което да се възстановяват цените на електрическата енергия до естествени равнища и да се обезпечи задоволително количество ток за потребностите на предприятията.

От АОБР припомниха на премиера Янев за неналичието на задоволителен потенциал за интеграция с Общоевропейския електроенергиен пазар през Румъния, Унгария, Чехия и Словакия. Работодателите са безапелационни, че поради неналичието на дейности в спешната обстановка е належащо служебният енергиен министър Андрей Живков неотложно да си подаде оставката.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР