Българските потребители заемат първо място сред 12 европейски страни от

...
Българските потребители заемат първо място сред 12 европейски страни от
Коментари Харесай

Българите на първо място по селфи-та


Българските консуматори заемат първо място измежду 12 европейски страни от Централна и Източна Европа, както и Скандинавския район, във връзка с потреблението на избрани функционалности на своите смарт телефони като " селфи " фотоси, шерване на сниманото наличие в обществените мрежи и слушане онлайн на музика.

Това сочат данните на Huawei Summer Barometer 2017 - интернационално проучване, извършено през май месец измежду 6 023 консуматори на възраст 18-45 години, които имат или са употребявали смарт телефон през последните 24 месеца. Целта на изследването е била да разбере какви са главните функционалности, които потребителите употребяват на своите смарт телефони и защо ще употребяват устройствата си през идните летни месеци и планувани почивки.

84% от участващите в проучването българи са споделили, че това лято ще вършат " селфи " фотоси и ще споделят фотоси и видеа в обществените мрежи, с което заемаме първото място в класацията измежду другите участници, изпреварвайки Румъния, Сърбия, Гърция, Унгария, Полша и 4 скандинавски страни.

Също по този начин е най-голям делът и на европейските консуматори от България (72%), които ще слушат музика онлайн по време на лятната отмора, изпреварвайки с 5 до 7 пункта съседите от Сърбия и Румъния.

88% от нас ще употребяват устройствата си за навигация през лятото, заемайки второ място в Европа след Сърбия. За българите е доста значимо да имаме задоволително налично свободно пространство в телефоните си и дълъг живот на батерията – 33% от българите при приблизително 19% за Европа споделят, че свободното пространство е значителен проблем, а 88% от сънародниците ни при приблизително 83% смятат, че животът на батерията е от доста значимо значение за смарт телефоните.

В демографски проект за страната ни, мъжете доминират над дамите в потреблението на множеството механически функционалности на смарт телефон устройствата. Интересно е да се означи, че макар превеса на мъжете в желанията за потребление на " селфи " стикове през лятото (36% против 30%), то дамите са тези, които не се тормозят да ги употребяват в действителност, за разлика от мъжете (28% за дамите против 21%). 63% от българските дами смъкват музика на своите мобилни устройства авансово преди своята отмора при 48% за мъжете, както и още веднъж дамите доминират над мъжете във връзка с гледането онлайн на видеа или филми.

Любопитна детайлност е, че 90% от дамите употребяват навигация на своите смарт телефони против 86% и смъкват офлайн карти (60% против 40%), до момента в който мъжете са „ по-оправни “ във връзка с резервации (51% против 43%) и обзор на оценки за хотели или заведения за хранене (70% против 67%). Сравнително невисок е делът на употребяваните външни акумулатори или спомагателни зарядни устройства от българските мъже и дами, както и във връзка с употребяваните бързи зарядни устройства за зареждане (под 40% за тях).

Що се касае до възрастовите граници на българските консуматори, 91% от хората на възраст сред 35 и 45 години споделят, че дългият живот на батерията е от изключителна значимост, 80% от тези на възраст сред 18 и 24 години имат потребност от огромен потенциал на паметта, а 77% от същата възрастова група търсят и камери (предна и задна) с високо качество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР