Българските полицаи ще посрещнат делегатите от европредседателството с огромни плакати,

...
Българските полицаи ще посрещнат делегатите от европредседателството с огромни плакати,
Коментари Харесай

Полицаите посрещат с протести европредседателството

Българските служители на реда ще посрещнат делегатите от европредседателството с големи плакати, на които са показали, че българските служители на реда са най-ниско платените в Европейския съюз.

Очакваното систематизиране на отделените средства за по-високи заплати в Министерство на вътрешните работи ще се случи по едноличното решение на министъра на вътрешните работи, а не както беше контрактувано на съвета за обществено съдействие в края на предходната година.

Това излиза наяве от обнародваната разпоредба за размера на главните месечни хонорари в Министерство на вътрешните работи. Според нея средствата няма да бъдат разпределени по равно, както се договориха синдикатите и Министерство на вътрешните работи.

Най-малко ще бъде нарастването на заплатите на най-ниските равнища при униформените. От контрольор нагоре ще получават по 30 лева на калпак.

Най-голямо ще е нарастването на държавните чиновници по Закона за Министерство на вътрешните работи. Те ще получат по 55 лева от горната страна. Следват назначените чиновници по трудови правни отношения, които ще вземат по 52 лева от горната страна.

Държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, назначени по Закона за държавния чиновник, отсъстват от листата.

В края на предходната година по гледище на зам. -министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов беше направена декларация, под която той и синдикатите се подписаха под концепцията спомагателните 55 млн. лева, отпуснати на Министерство на вътрешните работи за тази година за заплати, да бъдат разпределени по равно сред всички чиновници в системата.

Въпреки, че документът беше направен по гледище на Балабанов, който изясни, че ще може да го " размахва пред камерите ", в случай че синдикатите се отметнат от сделката, в този момент се оказва, че управлението на Министерство на вътрешните работи е сменило мнението си по време на коледните и новогодишни празници.

В същото време синдикатите са безапелационни, че отпуснатите 55 млн. лева са извънредно незадоволителни за желаното 15-процентно нарастване на заплатите.

По тази причина Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) оповестиха, че не престават с протестните си дейности./Марица.бг

тагове служител на реда митинг европредседателство
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР