Българските политици са наистина уникални! Възможността да бъдат наблюдавани и

...
Българските политици са наистина уникални! Възможността да бъдат наблюдавани и
Коментари Харесай

Махат преференции, да не са шайка имат претенции, що е то?

Българските политици са в действителност неповторими! Възможността да бъдат следени и оценени като същински естествен феномен, не трябва да бъде пропускана. Невероятните им умения да сътворяват правни парадокси, с които след това да се гордеят, би трябвало да бъде оценен по достолепие.
Стараейки се да не бъда омаян от тяхното омагьосване и майсторски умения да приказват доста, без да споделят нищо значително, се пробват да уловя най-гениалните им законотворчески осъществявания.
Словесните им пируети, издаващи несъмнената им осведоменост и предимство над простолюдието, се пробват с " думи елементарни " да ни вкарат в комплицираната и тежка система на електронните винетки, да ни покажат светлината със закона на горивата и несъмнено, да променят Изборния кодекс за наше улеснение.
Като същински народни представители, изживяващи се като самобитни трибуни от Древния Рим, те бранят нашите права. И в случай че си мислите, че премахвайки преференциите нарушават правата ви, грубо се бъркате, уважаеми читатели. Нашите депутати просто ви защищават от грешката, да не изберете верния претендент. Вместо да са признателни за това, някои " черни неблагодарници " даже излизат да стачкуват.
Това било нарушаване на демократичните им права? Как смеете, господа? Как би могло това да е нарушаване на демократичните ви права, когато на власт е демократична партия, освен това част от славното семейство на европейските демократи. На всичкото от горната страна измененията са атакувани от " комунистите ". Сега пък да не вземете да ми кажете, че това не били комунисти, тъй като в редиците им имало олигарси. Това няма значение, щом са споделили, че са комунисти и социалисти - значи са такива. Името е ясно, опаковката се вижда, кой го вълнува наличието.
Така или другояче като дойдат изборите, политическата вакханалия ще ни обхване и нас. Пак ще си гласуваме на правилото " единствено да не са комунистите ", " да махнем гербавите ", " не на националистите и популистите ". Клишета, млишета и със съседа като пийнем, замяна на крошета. Понеже той нали " е от другите ". " Комунист " или пази Боже фашист.
Ще се появи и другата група - " аз не се интересувам от политика " и " всички са маскари ", " няма смисъл да гласуваме ". Защо да следим какво гласоподават депутатите? С преференции, без преференции, нямаме искания. Няма да протестираме, заети сме прането да простираме. Ние сме една прашинка и нищо не зависи от нас, нали по този начин беше? А лафчето за изходите, помните ли го. Терминалите, и почнеш да бегаш, бате.
Важни ли са корените, драги читатели? Общност, общество, коренът е " общ ", нали? Род, татковина, роден...Какво е общото сред нас с вас? Какво ни сплотява? КОЙ ни обеднява към този момент е ясно. Сещам се за изявлението на Вежди Рашидов по време на дебатите за измененията в Изборния кодекс.
Многоуважаваният културтрегер, който неизвестно за какво много жители назовават със звучното " мултака ", надълбоко се възмути и огорчи, когато различен народен представител назова ръководещата коалиция " тайфа ".
В неподражаемиия си жанр, беловласият интелектуалец прикани този " юноша, комсомолец ", да " не му вика на него тайфа ". Как можело по този начин? Да не би нетактичното " дете-депутат " да е загатнало за силова формация, към която да е пречислило уважаемият господин Рашидов? Но то пък се оказа, че това било отпратка към определение, обещано от различен народен представител с неразбираема политически принадлежност- Антон Тодоров. Но неприятният взор беше показателен-никой не може да назовава нашите политици " шайки ". Те са чувствителни и нежни души и се наскърбяват.
Преди към седмица пък Веселин Марешки дефинира ВМРО-БНД, като проведена незаконна група. Разбира се, те също се разсърдиха.
Интересно обаче какво ли мислят за " шайките " и " незаконните групи` елементарните жители. Какво мислите вие, читателите на Actualno.com? Замислете се над това идващият път, в който депутатите гласоподават нещо, това интересува ли ви и по какъв начин ще ви се отрази. А когато дойдат изборите, можете ли да мислите над клишираните изречения или ще продължат да ви манипулират.
Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР