Българските планини са предвидими и подценяването на условията в тях

...
Българските планини са предвидими и подценяването на условията в тях
Коментари Харесай

Подценяването на условията в планините водят до инциденти, напомнят спасителите

Българските планини са предвидими и подценяването на изискванията в тях е най-честата причина за произшествия. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия шефът на Планинската избавителна работа Емил Нешев. Той уточни, че избягването на тежки обстановки, при които се постанова и избавителна интервенция, може да се избегне като се наблюдават изискванията преди потегляне в планината и знанието.

Напомни, че както Планинската избавителна работа, по този начин и други организации постоянно организират образования, които могат да са от изгода на феновете на планинските спортове.

Надценяването на личните благоприятни условия е другата причина за произшествия. " Това може да се преодолее само със познания и опит ", сподели Нешев. Нормалните планинарски знания може да оказват помощ да не се изпада в тежки обстановки, добави той.

През тази година след сигнали за бедстващи в планината планинската работа е провела 94 акции, при която е оказана помощ на над 2500 души, сочат данните на службата. Това е най-големият им брой за последните години.

Емил Нешев напомни още, че положителната екипировка в планината също има значение.

В случай на случай той предложи да не се изпада в суматоха, която би довела до несъответстващо държание и при опция незабавно да се набере незабавният телефон 112, от който незабавно се прави връзка с дежурните 24 часа в планинската избавителна работа. Посочи също, че съвременнитте телефони дават опция да се изпратят точни координати на потърпевшия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР