"Българските патриоти“ са единствената коалиция на съгласието. Показателна за консенсуса

...
"Българските патриоти“ са единствената коалиция на съгласието. Показателна за консенсуса
Коментари Харесай

Българските патриоти – коалиция на съгласието

"Българските патриоти “ са единствената коалиция на единодушието. Показателна за консенсуса е концепцията на водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов трите обединения в патриотичното обединяване (ВМРО, НФСБ и Воля) да не включват ръководителите си в изборните листи за предварителния парламентарен избор на 11 юли. Това бе възприето незабавно и без условия от Валери Симеонов и Веселин Марешки.

Бившият министър на защитата Каракачанов е прав, че по този метод обединенията демонстрират по какъв начин несъгласията сред партийните водачи минават на назад във времето. Нещо, което не се случва в други обединения, като Българска социалистическа партия, Изправи се. Мутри вън! и даже в Демократична България. При патриотите напред излиза българският народен интерес. Това е тактика, носеща посланието, че битката не е за властови постове, а за просперитета на нацията.

От доста години предизборна коалиция, която сигурно ще влезе в идващото Народно заседание, не е демонстрирала такова зряло политическо държание. Това е сигнал, че в новия парламент патриотите ще надградят триумфите си – те удържаха предизборните си обещания от 2017 година и с помощта на тях през днешния ден минималната пенсия е 300 лв., а минималната работна заплата – 650 лева Истанбулската спогодба не беше подписана поради техните старания – още тогава патриотите потвърдиха, че политическите им позиции съответстват както с настояванията на суверена, по този начин и на Конституционния съд – след извоюваната борба в Народното събрание той постанови, че конвенцията е противоконституционна. Всичко това не е забравено от гласоподавателите.

Не би трябвало да остава настрана и почналата рационализация на българската войска – развой, който е действителност с помощта на Каракачанов като вицепремиер и боен министър. Съвсем неотдавна, на 6 май, военните ни сили демонстрираха благоприятни условия, които не са показвали от десетилетия.

Ако патриотите, обединени още веднъж, изпълнят предизборните си обещания от акцията за вота на 4 април, като, да вземем за пример, 700 лв. междинна пенсия, през втората година майчинство да се получава минимална работна заплата (сега се дават 380 лева), данъчни облекчения за всяко работещо семейство, безвъзмездни учебници за децата, то сигурно ще бъдат незаобиколим фактор освен в 46-тото Народно събрание, само че и в бъдещи ръководства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР