Българските пътници, които бяха изоставени на летището в румънския град

...
Българските пътници, които бяха изоставени на летището в румънския град
Коментари Харесай

Зарязаните в Румъния българи ще съдят авиокомпанията Райънеър

Българските пасажери, които бяха изоставени на летището в румънския град Тимишоара, ще съдят самолетната компания " Райънеър " поради изключителния им престой и породеното стеснение. Това съобщи за БНР Румен Илиев - един от сънародниците ни, които бяха зарязани в Румъния.

Българите ще заведат групов иск против нискотарифната самолетна компания.

Припомняме, поради неприятните метеорологични условия в понеделник, самолетът на нискотарифната самолетна компания от Лондон до Пловдив не кацна на българска територия. Самолетът изхвърчал в 15 часа от Лондон, летището в Пловдив обаче беше затворено. Пилотът тръгнал първо към София, само че поле се отказал и кацнал спешно в Тимишоара, Румъния.
От самолетната компания декларирали, че ще се обезпечи транспорт до България с рейс. Българите обаче получили информация от родното Министерство на вътрешните работи, че пътищата са съвсем непроходими поради снега. Все отново към 60 души се качили на автобус, който съгласно всички приличал на автобус от градски превоз - без тоалетна и без улеснения, които са нужни при дълги курсове, изключително при такива атмосферни условия.
Около 120 българи остават на летището в румънския град. Авиокомпанията обезпечава хотел единствено на няколко души, а останалите са принудени да чакат повече от 15 часа на летището, без храна и без информация от самолетната компания. На българите алегорично са били раздадени ваучери от по 5 евро, задоволителни единствено за кафе и вода.

В последна сметка се наложи сънародниците ни да се приберат вкъщи с държавния Ербъс 319. Прибирането им беше разпоредено от премиера Борисов.

Поради основаното стеснение българите ще съдят самолетната компания. Илиев е безапелационен, че ирландската компания не е положила задоволително грижи за заседналите в Румъния българи, измежду които майки с дребни деца, бременни дами и заболели хора.

Според Илиев държанието на самолетната компания е преднамерено - ние сме третирани като страни от третия сват. Поради това сънародниците ни ще желаят полагащата им се отплата, както и гаранция, че това повече няма да се позволява.

" Ние разбираме доста добре тежкото състояние, само че те трябваше да си свършат отговорностите ", изясни Илиев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР