Българските организации в Западните покрайнини да се обединят в една

...
Българските организации в Западните покрайнини да се обединят в една
Коментари Харесай

Попова зове българските организации в Западните покрайнини да се обединят

Българските организации в Западните околности да се обединят в една асоциация и да излязат с обща позиция по проблемите, които Брюксел сложи пред Сърбия в договарянията за участието й в Европейския съюз. За това прикани вицепрезидентът Маргарита Попова, която посети Културно-информационния център в Босилеград във връзка празника на града и приключването на юношески план „ Лятна олимпийска почивка – Босилеград 2015 година “.

Тя се срещна с представителите на български сдружения, партии и жители, където те в детайли я срещнаха с тревожното социално-икономическо и демографско състояние на популацията в Западните околности. “В диалозите госпожа Попова акцентира, че е належащо българските организации да се обединят в една асоциация, да заговорят едни с други, да излязат с една обща позиция по проблемите и да дадат съответни оферти за развиване, които Брюксел да сложи пред Сърбия в договарянията за участието й в Европейски Съюз.

С това те ще оказват помощ и на себе си, и на Сърбия да премине преговорните глави за добросъседство и за интеграция на малцинствата си “, изясни след срещата и ръководителят на КИЦ в Босилеград Иван Николов. " Не е положително това разделяне. Ако няма единство за общи дела - на каквото и равнище да са те, нито една политика не може да бъде сполучлива ", сподели в Босилеград, Попова.

Пред присъстващите тя изрази поддръжка за напъните, които поставя КИЦ-а за запазване на културата, образованието, информирането и спазването на правата и ползите на българите в Западните околности. След срещата в КИЦ-а, вицепрезидентката постави цветя пред паметника на Левски в Босилеград и се срещна с кмета и ръководител на Националния съвет на българското малцинство Владимир Захариев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР