Българските общини не получиха нито лев компенсациия за всички разходи,

...
Българските общини не получиха нито лев компенсациия за всички разходи,
Коментари Харесай

Донка Михайлова: Българските общини не получиха нито лев компенсации заради ковид кризата


Българските общини не получиха нито лев компенсациия за всички разноски, които трябваше да създадат изключително, с цел да осъществят на своята територия ограничения за предварителна защита на Covid-19. За българските общини няма отплата от всички компликации, свързани с набирането на доходи и ние чакаме разговора ни с държавното управление да продължи. Думите са на зам.-председателят на Националното съдружие на общините и кмет на Троян Донка Михайлова. В изявление за БНР в Деня на българската община тя приказва за проблемите на локалната власт.

Тази седмица кметовете на общини имат среща с министъра на финансите Кирил Ананиев по бюджета за идната година. Много разчитаме тази среща да е резултатна и в нея да срещнем взаимно схващане, разяснява Михайлова. По думите й към момента няма отговор на настояването на общините в затруднено състояние да получат безлихвени заеми.

Може би в Деня на българската община няма да бъде нескромно да кажа, че имаме извънредно съществено закъснение на възнагражденията в общинските администрации, спрямо други браншове, означи още Донка Михайлова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР