Българските национални състави по биатлон са сред трите отбора, които

...
Българските национални състави по биатлон са сред трите отбора, които
Коментари Харесай

Биатлонистите ни посрещат празниците по пистите на световното в Поклюка

Българските национални сформира по биатлон са измежду трите тима, които имат привилегията да упражняват на комплекса, който ще одобри международното състезание след два месеца. От предишния понеделник мъжкият и женският ни отбор са на подготовка в словенския зимен център Поклюка, където през февруари ще се състои шампионатът на планетата. В изискванията на здравни рестрикции нашите избраха да не рискуват с връщане в България, с пътешестване и прехвърляния из половин Европа и останаха да упражняват на повече сняг в Алпите. Така Владо Илиев, Милена Тодорова и останалите състезатели и треньори посрещнаха Бъдни вечер и Коледа дружно, а след два дни ще посрещнат и Новата година като едно огромно семейство.

Ръководството на БФ биатлон уреди подготвителния лагер да бъде по пистите и на стрелковия комплекс за идното международно състезание. Това не бе елементарно, защото искащите бяха доста, само че тази привилегия бе предоставена единствено на домакините от Словения, Казахстан и България. От първия ден на тренировките в словенския зимен център със състава е и старши треньорът Александър Касперович.

" Условията в Поклюка се отлични. Още при идването на 21 декември тук имаше над метър и половина сняг, тези дни валя още. Трасетата и рубежът са в съвършено положение, а тренировките на тях са скъпи предвид на това, че ще имаме цялостна информация и по-богат опит по време международното. Същевременно Поклюка е ситуиран много високо в планината и това оказва помощ в допълнение за височинната акомодация на състезателите ", оповестяват от българския лагер.
 Биатлонският комплекс разполага единствено с един дребен хотел, в който са българските състезатели Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Владимир Оряшков, Благой Тодев, Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова. След първите 3 " възстановителни дни ", нашите към този момент упражняват на цялостни обороти. Така ще бъде до края на подготвителния лагер, даже и по празниците. Сезонът е къс, упоритостта у всички е огромна и никой не желае да пропуща опциите за рационализиране при предоставените отлични условия.

В треньорския ни щаб регистрират, че всички състезатели имат обилни запаси в стрелково отношение. " Анализите демонстрират, че в стресови обстановки точността на българите процентно пада значително и за това тези дни са въведени спомагателни извършения със стресов темперамент. Целта е тренировките да се реализират в оптимално близки до спортните условия и летните индикатори в стрелбата на водещите ни биатлонисти да се пренесат в този момент в спортна конюнктура ", настояват от треньорския ни щаб.

Българските биатлонисти ще останат в Поклюка до 5 януари, когато ще се реалокират в Оберхоф. В този немски зимен център са идващите два стадия за международната купа със спринт, гонене и смесени щафети от 8 до 10 януари плюс спринт, щафети и всеобщ старт от 13 до 17 януари. Веднага по-късно е кръгът за скъпия трофей в италианския Антхолц (21-24 януари), преди биатлонският кортеж да се откри в Словения за международното състезание от 10 до 21 февруари. Сезонът за международната купа ще приключи с два стадия в чешкото Нове место (4-7 и 11-14 март) и край в норвежкия Холменколен (18-21 март).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР